Pianoflytt Göteborg

Att tänka på när du flyttar på piano i Göteborg

När du ska anlita en flyttfirma som ska flytta piano åt dig så är det viktigt att se till att det är fler än 2 personer som ska utföra flytten av piano. Piano är en komplex flytt och det är bra om flyttfirma är erfaren och har utfört flytt av piano i sina tidigare uppdrag. Vi på Flyttmannen rekommenderar att ni inte anlitar en firma som har aldrig utfört en piano flytt. Processen av en piano flytt ska ske långsamt och försiktigt, om man har bråttom så är det bäst att skjuta up flytten till nån annan dag då man har mer tid. Underskatta inte vår rekommendation för möbler och flyttpersonal kommer oftast till skada när man har bråttom och när man stressar.

Vår personal på Flyttmannen har utfört flertal flytt av piano i Göteborg och vi garanterar att själva flytten kommer ske säkert och effektivt. Vi har rätt utrustning till en piano flytt så att den kommer inte till skada. När man flytta på piano så är det viktigt att den hölls så rakt som möjligt, i hiss och även i trappor. Anledningen till det är att en piano väger flera hundra kilo och man vill fördela tyngden så att den inte ska glida av ställningen eller ur händerna av flyttpersonalen.

kort om processen av piano flytt

Inför själva flytten av piano är det viktigt att du som kund till Flyttmannen informerar oss om pianos skick och ålder. Samt är det viktigt att vi är bekanta med platsen piano är och ska till. Finns det trappor, finns det hiss, vilken våning och allt annat info som kan vara bra att veta.

Kommunikation mellan flyttpersonalen och den som ser över utförandet är väldigt viktig. Om nån behöver stanna och vila eller ta en bättre grepp så säg till att den får göra det och kommunicera klart och tydligt att ni kan fortsätta innan ni gör det. Man måste ha en bra kommunikation när man gör en tung flytt, speciellt i trappor där det förekommer svåra vinklar vilket ökar risken att en piano kommer till skada om den är inte rätt skyddad.

När ni är framme vid flyttbilen eller släpkärra är det viktigt att ni har någonting mjukt på golvet, en matta eller kartonger. Om pianot ska läggas ner på rygg är det ännu viktigare att ni har en matta under.
Däremot om pianot ska stå up och köras, så är det viktigt att den spänns fast ordentligt så att den inte förflyttas sig eller ramlar ner under körningen.


Pianoflytt av små och medelstora pianon

Flytt av små och medelstora pianon ( <125 cm högt ) inom samma ort kostar från 1.500 kr beroende på märke, fabrikat och höjd på pianot. Det tillkommer också kostnad för lång bärväg och antalet trappor. Mät gärna höjden på pianot innan ni kontaktar oss så får ni ett fast pris direkt. Ring för exakt pris, 010-330 04 80.Har ni stora pianon ( >125 cm högt) eller flyglar som ska flyttas inom samma ort kostar dem från 2500 kr. Priset beror på storlek samt om det ska bäras i några trappor på lastning och lossning.

Prisuppgift för pianoflytt

För en prisuppgift fyll i en offertförfrågan eller skicka ett mail till flyttmannen163@gmail.com så svarar vi er så snart vi kan.

Öppettider

Mån-fre 07.00-19.00
Lör-sön 10.00-16.00

Address

Ringögatan 2
417 07 Göteborg

Att tänka på när du hyr flyttfirma

See till att firman ni bokar har F-skatt och yrkestrafiktillstånd.

Kolla så att det finns en försäkring som täcker om det händer något.

Kolla med företaget hur betalning sker och betala inte i kontant.