Packa smart i rejäla flyttkartonger

Flyttlådor och kartonger för flytt

Många håller inte måttet eftersom de är gjorda av för dålig kvalité. Flyttlådan ska helst gå att vika ihop i två lager wellpapp. Då går det att lasta ca 25 kilo utan att lådan viker sig och går sönder. Flera varianter av lådor tål inte så hög belastning och går sönder så att man får packa om i en riktig flyttlåda. Vi rekommenderar att ni packar ner i våra egna flyttlådor som är tillverkade av högsta kvalité från DS Smith Packaging. Flyttkartongerna är tåliga och slitstarka.

Allt som går ner bör packas i slitstarka flyttlådor


Tänk på att packa ner så mycket som möjligt som går ner i en flyttlåda för att underlätta hanteringen under transporten, men inte för tungt. Lådan ska kunna marklyftas utan problem. Skriv på ena kortsidan av lådan ”STÄLL MIG I:” till vilket rum/utrymme flyttlådan ska placeras. Klicka här så får ni se och jämföra olika flyttlådor i ett test som SVT Plus gjorde den 3 november 2016.

Hur många flyttkartonger behövs?


Vi brukar räkna att man behöver ungefär en flyttkartong per kvadratmeter i hemmet. Har man mindre saker behövs såklart inte så många och har man väl möblerat behöver man fler flyttkartonger.

Storlek på våra flyttkartonger och flyttlådor


Mått ihopvikt låda: höjd 400 mm, bredd 600 mm och djup 400 mm vilket är standardmått för riktiga flyttlådor. Mått platt kartong: höjd 1015 mm, bredd 975 mm och djup 15 mm. Det får plats ca 20-50 flyttkartonger i en vanlig bil när man fällt baksätet.

Flyttkartonger ingår vid paketlösning


Välj något av våra small, medium eller large paket så ingår rejäla flyttkartonger samt en utkörning av dem. Fyll gärna i en offertförfrågan så skickar vi en offert så snart vi kan.

Makulatur/packpapper


För att emballera glas och porslin använder vi oss utav packpapper som går att köpa hos oss för 125 kr per 5 kilo.

Öppettider

Mån-fre 07.00-19.00
Lör-sön 10.00-16.00

Address

Ringögatan 2
417 07 Göteborg

Att tänka på när du hyr flyttfirma

See till att firman ni bokar har F-skatt och yrkestrafiktillstånd.

Kolla så att det finns en försäkring som täcker om det händer något.

Kolla med företaget hur betalning sker och betala inte i kontant.